Thaise Keuken

Terras Etten Leur

 

Ons vriendelijke en laagdrempelige terras is ideaal gelegen in het hartje van de Thaise stad Mai. De terras in Etten-Leur zijn door de inspecteurs van de World Monsoon Appeal geclassificeerd als een “jabber van gemengde genoegens”.

De keuken van Etten-Leur kenmerkt zich door een levendige mix van specerijen en een zorgvuldig en uitgebalanceerd gebruik van ingrediënten. Aan het begin van de maaltijd vindt u een breed scala aan voorgerechten. Het populairst is Xayohtoomhichai, een hartige en pittige soep. Als voorgerecht kunt u kiezen uit een kopje Xayohtoomhichai en een schaal met verse krab, mango’s en olijven. Dit zal de toon zetten voor uw eetlust. Dan is er Kajang, het tweede meest populaire gerecht. Het is een combinatie van verschillende groenten gekookt in een curry geserveerd op een bananenblad. Kajang is over het algemeen niet erg in trek bij buitenlanders, maar wij raden het onze vrienden aan die ons vanuit het buitenland bezoeken.

Andere smakelijke gerechten zijn Cha Ca La Vong, een combinatie van geroerbakte garnalen met gerookte kipfilet, en PREBU dos Penda, een stoofpotje van kip en garnalen. De meest populaire kokosnoot hier is de kokosnoot bruidstaart die vroeger alleen werd gegeven aan de meest welgestelde samenleving, maar nu in elk huishouden te vinden is. Kokosbruidstaarten worden over het algemeen gegeten met een glas groeizame kokoswijn. Het is ook gebruikelijk om kokossap te drinken wanneer men slechte stemmingen probeert te bestrijden.

Tot slot, als u uw zoetekauw wilt bevredigen, zijn Thaise desserts een van de meest aantrekkelijke desserts, want ze zijn er in overvloed. Het meest voorkomende dessert hier is Phad Thai. Dit is een soort dessert dat vergelijkbaar is met ijs, maar het is lichter en het heeft meer smaak. Neholdang is een soort meelpasta die wordt gebruikt om pannenkoeken of groenten in te wikkelen.erala is beroemd om zijn Kerala Boiled rice, dat is rijst die wordt gekookt en dan tot een pudding wordt verwerkt. Thaise rijst wordt gekookt in kokosnoot gecondenseerd met water en vervolgens verwerkt tot gekookte rijstpudding. Deze pudding wordt gemengd met gehakte noten en andere ingrediënten.

Fromiris een in olie gebakken banaan…dat is een soort rijstpudding. Deze wordt gemaakt van rijst die nat wordt schoongemaakt en dan lichtjes gebakken in bakolie. Dit moet onmiddellijk worden geserveerd en gegarneerd met hardgekookt ei.yan noedelszijn welbekend in Thailand en zijn zeer geliefd bij de meeste mensen. Dit is een grote variëteit aan noedels die over het algemeen worden gebakken en worden geserveerd met verschillende soorten vlees, groenten of zeevruchten.

De pittige curry, is een ander ding dat moet worden ingevoerd in uw Thaise keuken. Curry wordt gemaakt van een verscheidenheid aan groenten en inderdaad de meeste soorten specerijen. Kerrie wordt over het algemeen gebruikt bij andere gerechten, zoals curry, soepen, kerrie en zelfs desserts. Maar let op, curry bevat meer dan 80% water en wordt daarom normaal gesproken gegeten met een kom water.

Dus ga uw gang en geniet van de Thaise keuken en u zult er zeker geen spijt van krijgen.

 

LEES MEER: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *