Manieren om terugkerende taken efficiënter uit te voeren

Personeelsbegeleiding

Het bijhouden van uw to-do lijst is waarschijnlijk een van de meest stressvolle dingen waar u dagelijks mee te maken heeft. Je kent zoveel goede ideeën, maar het probleem is dat ze lijken weg te vliegen zodra je ze ziet. Of het nu is omdat ze niet uitvoerbaar zijn, of omdat je ze steeds vergeet, het is altijd vervelend. Maar wat als je dit probleem zou kunnen oplossen? Hoe zou je leven eruit zien? Hoezeer we ook van onze lijstjes houden, ze kunnen ook ronduit beperkend zijn. We moeten goed nadenken voordat we een beslissing nemen en dat vertraagt ons echt. Als we vandaag niets gedaan krijgen, kan het uren of zelfs dagen duren voor we morgen eindelijk weer op het juiste spoor zitten. En dat niet alleen, terugkerende taken zijn vaak moeilijker bij te houden dan andere taken omdat het er gewoon zo veel zijn en ze zo vaak voorkomen. Dus hoe blijf je georganiseerd en productief als je met terugkerende taken werkt? Lees verder voor 5 tips voor personeelsbegeleiding!

Stel timers in voor je terugkerende taken.

Als u met een agenda werkt, kunt u herinneringen voor terugkerende taken toevoegen. Je kunt reminders instellen voor wekelijkse taken, eenmalige taken of maandelijkse taken. Je hoeft ze dan niet steeds op te schrijven op een stuk papier. U kunt ook een app als Due gebruiken, die u kan helpen om terugkerende taken toe te voegen. Dit zal ook zorgen voor het probleem van het vergeten van uw to-do lijst, omdat reminders worden toegevoegd aan uw agenda. Wanneer de dag aanbreekt, kunt u gewoon in uw agenda kijken en zien dat de taak klaar is. Dit zorgt er niet alleen voor dat u uw taken niet vergeet, het maakt het ook gemakkelijker om er bovenop te blijven zitten.

Dit is slechts één tip. Als het werkt voor u, dat is geweldig. Maar wees je ervan bewust dat niet elke agenda zo goed werkt als je denkt en dat het misschien niet de beste oplossing is voor jou. U kunt ook gewoon herinneringen toevoegen aan uw agenda; het is aan jou.

Gebruik een To-Do-lijst app.

Er zijn een heleboel to-do lijst apps die er zijn. Sommige zijn gratis en sommige zijn betaald, met verschillende functies en bruikbaarheid. Maar gelukkig hebben de meeste van hen dezelfde functies. Dus wat doe je nadat je je agenda's hebt ingesteld? Je voegt taken toe. Dat is precies wat je doet met een to-do app. Je kunt een van de populaire gebruiken, zoals Any.do, Wunderlist en Remember The Milk, maar het maakt niet uit welke je kiest. Je kunt ook dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse lijsten maken, of een projectgebaseerde lijst maken voor dingen die met meerdere taken te maken hebben. U kunt zoveel taken aan uw to-do lijst toevoegen als u wilt. U kunt ook taken slepen en neerzetten om ze te herschikken, of ze verwijderen. U kunt ook een vervaldatum instellen voor elke taak, en subtaken maken voor langlopende taken.

Leer uw hersenen nieuwe trucs om uw productiviteit te verhogen.

Als u op mij lijkt, zijn veel dingen in ons dagelijks leven hetzelfde, of we dat nu willen of niet. We eten elke dag hetzelfde ontbijt, doen onze workouts op hetzelfde tijdstip en volgen 's ochtends op het werk een bepaalde routine. We denken zelfs hetzelfde als we naar het nieuws luisteren op weg naar het werk. Als je dit allemaal als constante herinneringen gebruikt, worden ze veel stressvoller dan ze hoeven te zijn. Dit is het moment waarop je je gewoontes moet veranderen. Eén zo'n gewoonte is het maken van je to-do lijst voordat je iets anders doet. We weten dat dit niet de meest efficiënte manier is om dingen te doen, maar je moet jezelf eraan herinneren om te beginnen. Als je eenmaal op de goede weg bent, denk je er niet eens meer aan om het te doen. Het is net als tandenpoetsen voordat je gaat ontbijten. Je denkt er niet eens meer aan, maar het is er altijd voor je als je het nodig hebt.

Sluiten.

Als er één ding is om in gedachten te houden als het gaat om terugkerende taken, dan is het wel afsluiten. Als een taak terugkerend is, moet je hem afsluiten als hij af is. Als u dat niet doet, zal de taak de volgende keer dat u op de terugknop drukt weer verschijnen. Het sluiten van een terugkerende taak is belangrijk omdat het u helpt om op de hoogte te blijven. Wat als je een wekelijkse taak hebt om online training te doen voor een nieuw project? Normaal gesproken doe je daar drie weken over. Maar als u alleen de dagelijkse taak afsluit, weet u niet wanneer deze klaar is totdat het project klaar is. De enige manier om te weten of het klaar is, is in uw agenda te kijken.

Daarom is het zo belangrijk om taken af te sluiten zodra ze klaar zijn. Het is vooral belangrijk als je een wekelijkse of maandelijkse taak hebt die toevallig terugkerend is. Door ze af te sluiten voorkomt u de verwarring dat u niet weet wanneer de volgende keer de taak zich aandient. Dit is vooral belangrijk als je een project-gebaseerde taak hebt die terugkerend is.

Conclusie.

Het kan ontmoedigend zijn om met terugkerende taken te werken, maar je hoeft ze niet moeilijk te maken. Deze 5 tips zullen u helpen om focus te houden en productief te blijven, ongeacht met wat voor soort terugkerende taken u te maken heeft. De volgende keer dat u wordt geconfronteerd met een taak die vaak voorkomt, of die op een bepaalde tijd eindigt, probeer dan een van deze tips om het minder stressvol te maken. Ze kunnen u verrassen en u helpen meer gedaan te krijgen in een kortere tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.