Koffiebonen

 

 

Arabica koffiebonen Over koffiebonen

o Arabica Koffiebonen worden in vele landen geteeld. Het bekendste land is Java in Indonesië. o Koffie werd voor het eerst ontdekt in de Ethiopische hooglanden, naar men aanneemt vooral geteeld door de Asante (of Ethiopische Madho) stam. Er werd gezegd dat de Afrikaanse koffiebessen afkomstig waren van de koffiebloemen.o De eerste koffiebomen werden in Taiwan geplant.o De koffieboon is het best wanneer hij met de hand is bestoven.

o De koffieboon wordt gewoonlijk in zijn geheel gebroken en gegeten. De kleine bruine zaden worden van de koffieboon geschraapt en apart gegeten. o De koffieboon is te onderscheiden van de theeboon. Het derivaat van koffie dat cafestol wordt genoemd, is een vetoplosbaar product dat is geitoliseerd.

o De koffieboon is gewoonlijk geel gekleurd, zelfs wanneer hij gebrand is zoals de koffie.

o De interne temperatuur van de koffieboon moet de temperatuur van hete vloeistof ( 1901 o C) bereiken.

o De beste kwaliteit koffie is ongezouten, goed gebrand en grondig gedroogd.

o Koffie van goede kwaliteit wordt vaak meer dan een uur gebrand.

o Hoe donkerder de kleur van de koffie, hoe hoger het effectieve cafeïnegehalte.

o Zorg ervoor dat uw koffiekopje niet te zwart is om als bruin te worden beschouwd, tenzij u natuurlijk toegang hebt tot cacaobonen.

o Bijna alle commerciële koffie wordt gemaakt van bonen van inferieure kwaliteit.

Versheid telt bij koffie. Anders kun je net zo goed thee drinken.

o koffie gezet met oudbakken koffie zal nooit lekker smaken.

Maak niet de fout om koffie te drinken voor het slapengaan. Dat smaakt net zo slecht als wanneer je een week van tevoren voor drie dollar aan oudbakken koffie drinkt.

o Koop geen koffie of thee uit angst om verkouden te worden of griep te krijgen. Die angst heerst nu veel meer dan vijftig of honderd jaar geleden.

o Koop elke week een koffie-ei tot je het regelmatig kunt drinken.

o Eieren zijn zeer gemakkelijk te verkrijgen en kunnen tot twee weken vers in de koelkast worden bewaard.

De vrouw zegt altijd tegen haar man: “Het spijt me, maar ik kan geen snelle oplossing bedenken die geschikt is voor uw tere gestel”.

Als je verkouden bent voor het slapen gaan, in plaats van naar iets in de koelkast te grijpen, probeer dit: Leg je zakdoek over je mond, terwijl je nog slaapt. De verkoudheid zal binnen een paar minuten verdwijnen.

o De voordelen van koffiedrinken worden meer dan erkend. Veel koffieshops bieden hun klanten nu gratis gebrande koffiebonen aan. Alleen al een koud kopje van de koffie stelt u in staat om verder te werken of te studeren.

eén kop koffie per dag houdt u alert tot de lunch. Het is bewezen dat mensen die drie tot vijf uur per dag cafeïne drinken, veel minder kans hebben op overlijden, hartziekten en kanker.

Oblack en groene koffiebonen produceren meer schadelijke cafeïne in het lichaam dan de gewone koffie. Daarom is het belangrijk om het cafeïnegehalte te mengen met voedingsvet, eiwit en andere voedingsmiddelen die evenwichtige vetten, koolhydraten en mineralen leveren.

 

LEES MEER :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.