Hoe maak je de donuts deeg

Donuts Nijmegen

 

Gefrituurd zoet gistdeeg, gepoft met suiker en gearomatiseerd met koffie, chocolade, citroen, bessen, macadamia, perziken, amandelen en pistachenoten en vervolgens gerold in het gebruikelijke maïs- of sesamzaadbeslag. Ze worden gewoonlijk geserveerd op een donut- of cakevorm.

In de Verenigde Staten werden doughnuts voor het eerst populair in de jaren 1900, toen ze werden geserveerd bij honkbalwedstrijden. Om het beslag in evenwicht te brengen, werd het deeg met siroop besprenkeld, waarna het met vulling werd gevuld. Vandaag worden ze geserveerd met een verscheidenheid aan toppings en zijn ze op grote schaal verkrijgbaar in de vorm van cake- en gistdonuts. Ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van stokjes, pasteitjes, cakes en brood.

Doughnuts worden geclassificeerd als een vetarm voedingsmiddel, en kunnen worden genuttigd op een normaal dieet. Ze zijn ook een perfect tussendoortje als je buiten wandelt. Hoewel ze gezond zijn, is het altijd het beste om ze uit de buurt van direct zonlicht te houden om bederf te voorkomen.

Om het deeg voor de donuts te maken, hebben we een kom nodig, ongeveer vijf kopjes, vijf eetlepels gist, een kopje suiker, en de anderhalf kopje gemalen amandelen. Voor de smaak worden sesamzaad en zonnebloempitten toegevoegd.

De bovenstaande ingrediënten moeten goed gemengd worden in een kom. Het deeg moet gelijkmatig en zacht zijn, niet kleverig. Laat het deeg op een warme plaats ten minste tot ongeveer twee uur rijzen. Verdeel het deeg in de volgende porties.

Gebruik een stamper en vijzel, en stamp de amandelen tot een fijne pasta. Meng de amandelspijs nu goed tot een gladde massa. Ontpit met een rasp de amandelen en meng ze tot een fijne pasta. Dompel de met de handen aangedrukte amandelen in het geklaarde deeg en kneed ze tot ze een bal vormen.

Rol de deegbolletjes uit tot een ovaaltje, vorm hetzelfde als een kippetje, en bak dienovereenkomstig. Draai de deegballetjes om zodat ze goed uitkomen in de oven. Bak ze ongeveer 30 minuten. De balletjes zijn gaar wanneer ze lichtbruin zijn geworden, met gaatjes, en wanneer ze in het midden iets zachter zijn geworden. Haal de koeken uit de oven en laat ze op de rekken afkoelen.

Het is tijd om het kerstfeest in elkaar te zetten en naar de tafel te brengen.

1. Kies het gerecht: Ga voor een goed bereid stoofvleesgerecht dat je van tevoren kunt klaarmaken. Een zelfgemaakte stoofschotel van rundvlees wordt bereid met behulp van een pakje runderpasteitjes. Cornish pasteitjes zijn ook heel gebruikelijke keuzes. Ze zijn ook essentieel voor het vullen van het uiterlijk en de smaak van het feest.

2. Glazuurschotel: U kunt een kop uiensoep proberen, een blik bonen, gehakt, gemalen rundvlees en, als u dat liever hebt, een brood. Zo krijgt u een basis voor het glazuur. De gemaakte schotel is niet alleen lekker, maar ook zeer nuttig.

3. Gebraden vlees en groenten: Rundvlees, schapenvlees, varkensvlees, lamsvlees, vis en gevogelte zijn allemaal geschikte keuzes voor het gebraden eten. Idealiter kiest u zowel het vlees uit de diepvries als de groenten en zorgt u ervoor dat u beide grondig braadt.

U kunt ook kip, kalkoen, lam of ander gevogelte kopen vlak voor het feest. Niets is gemakkelijker dan het geselecteerde vlees te bereiden met behulp van de elektrische kookplaat. Het vlees kan een paar uur in de vriezer worden gelegd voordat de gerechten worden opgediend.

4. Kies de Saus: Voor een extra drankje kunt u kiezen voor warme chocolademelk, verse vruchtensappen of thee, vergezeld van de traditionele bijgerechten van brood en boter.

5. Serveer de Gerechten: Als de gasten vertrokken zijn, is het tijd om het hoofdgerecht naar tevredenheid van de gasten te serveren. Gebruik een schotel met verse groenten en brood. Serveer het rundvlees of de vis met de saus en de salade met de andere relishes.

 

LEES MEER: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.