40+ creatieve ideeën voor bruidsboeketten

Vraag je trouwfotograaf voor inspiratie

Als je in een professionele fotostudio trouwt, is dit een makkelijke manier om ideeën op te doen voor het boeket. Ze hebben vaak een verzameling bloemen die het thema van de bruiloft vertegenwoordigen, of die misschien een speciale betekenis hebben voor een of beide bruiden. Dit zal u een idee geven van wat voor soort bloemen meestal worden gebruikt voor boeketten. Maar als je trouwt op een locatie waar bloemen niet zijn toegestaan of als je je eigen stijl van bruidsfotografie hebt, wil je op zoek gaan naar stijlen die bij jou en je bruiloft passen.

Als je trouwt aan zee of op een strandbruiloft, gebruik dan bloemen die geïnspireerd zijn op water, zoals waterlelies en lotussen. Als je een winterbruiloft hebt, gebruik dan bloemen die kleurrijk en levendig zijn, en die op hun best zijn tijdens het winterseizoen. Of als je een herfstbruiloft hebt, gebruik dan bloemen die rood en oranje zijn en die op hun best zijn in de herfst.

 

bruidsboeket westland

 

op zoek gaan naar bloemen

Als je van plan bent om een boeket te maken van echte bloemen en geen nepbloemen, dan wil je een bloemist vinden die je bloemen kan aanbieden die geschikt zijn. Vraag je bruidsboeket westland welke soorten bloemen meestal voor boeketten worden gebruikt en welke kleuren dat zijn. U kunt ook online gaan en zoeken naar bloemisten in uw omgeving. Bloemen zijn zeer bederfelijk, dus je wilt er zeker van zijn dat je er een vindt dicht bij de tijd dat je ze nodig hebt. Over het algemeen zijn bloemisten van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 5, dus u kunt indien nodig een weekendbezoek brengen.

check de lijst van lokale bruiloften

Staan er bruiloften op je lijst die bijzonder creatief of leuk klinken? Zoek op internet naar de namen van het bruidspaar en het thema van de bruiloft om te zien wat voor soort bloemen er meestal in hun boeketten zitten. Misschien wilt u ook contact opnemen met de coördinator van het evenement. Sommige coördinatoren delen graag hun favoriete bloemisten met je en kunnen je een paar goede aanbevelingen doen.

Je kunt ook kijken op websites met boekettenregisters of het bruidspaar heeft aangegeven wat voor soort bloemen ze willen hebben. Dit kan handig zijn als je een boeket laat maken door de bloemist. Het zal u ook een idee geven van welke bloemen typisch worden gebruikt voor boeketten.

maak een boeket met reeds gekweekte bloemen

Het kweken van je eigen bloemen kan een geweldige optie zijn, vooral als je in een gebied woont met een gunstig klimaat voor bloemen. Er zijn ook boeketten van gedroogde bloemen, die potpourri-boeketten worden genoemd, waarmee je een boeket kunt maken met reeds gekweekte bloemen. Er zijn veel bloemen die gemakkelijk binnenshuis kunnen worden gekweekt, en veel van die bloemen kunnen ook voor boeketten worden gebruikt.

U kunt een vaas maken door de bloemen in een decoratieve schaal, fles, pot of een andere vaas te zetten. Om het boeket nog mooier te maken, kunt u er decoratieve elementen aan toevoegen, zoals vloeipapier, spiegeltjes, veren, linten, swarovski-kristallen of andere kleurrijke voorwerpen.

U kunt stoffen bloemen of zijden bloemen gebruiken als het kweken van uw eigen bloemen niet mogelijk is of als u allergisch bent voor het kweken van bloemen.

Zoekt u bloemen voor uw boeket?

Je kunt ook op zoek gaan naar bloemen die lijken op de bloemen die je overweegt voor je boeket. Een paar boeket ideeën zijn het gebruik van bloemen die verband houden met het thema van de bruiloft, met behulp van bloemen die op hun best zijn tijdens het seizoen van de bruiloft, met behulp van bloemen die geurig zijn, met behulp van bloemen die een speciale betekenis hebben voor u en uw verloofde, met behulp van bloemen die gemakkelijk te kweken zijn, met behulp van bloemen die in uw omgeving inheems zijn, met behulp van bloemen die goedkoop zijn, en met behulp van bloemen die lokaal zijn in uw omgeving.

Wanneer je op zoek bent naar bloemen, hou er dan rekening mee dat het boeket zo mooi mogelijk moet zijn, dus je wilt geen bloemen gebruiken die gemakkelijk beschadigd kunnen worden. Probeer een boeket te vinden dat zwaar is en vol bloemen zit, terwijl je er toch voor zorgt dat ze gemakkelijk te hanteren zijn.

Maak een boeket met reeds gekweekte bloemen

Als het kweken van bloemen voor jou niet mogelijk is, kun je ook een boeket maken van gedroogde bloemen en andere gedroogde kruiden en greens. Dit is een geweldig alternatief als je geen toegang hebt tot echte bloemen of als je allergisch bent voor echte bloemen. Je kunt gedroogde bloemen, gedroogd groen en andere gedroogde kruiden en groen gebruiken die verkrijgbaar zijn in een kruidenwinkel of groentewinkel.

Je kunt een boeket maken van gedroogde kruiden en groen in een vaas of een schaal, of je kunt een mand gebruiken. U kunt ook een houten of porseleinen kom, een glazen vaas of een emmer gebruiken.

Heb je geen toegang tot echte bloemen? Gebruik zijdebloemen of zijdebloemen in combinatie met gedroogde kruiden en bladgroen.

Als je geen toegang hebt tot echte bloemen, kun je ook zijden bloemen, zijden bloemen gecombineerd met gedroogde kruiden en greens, of gedroogde kruiden en greens, gebruiken als vervanging. U kunt een boeket maken met zijden bloemen, zijden bloemen gecombineerd met gedroogde kruiden en groen door een vaas of een schaal te gebruiken, of u kunt een mand, een emmer of een houten mand gebruiken.

U kunt ook een boeket van zijden bloemen maken met behulp van een patroon of sjabloon, bijvoorbeeld een bloemontwerp of afbeelding die u op internet kunt vinden en die u op stof kunt natekenen. Vervolgens kunt u de stof strijken om hem stevig te maken, en u kunt de stof in vierkantjes of reepjes van verschillende grootte knippen, zodat u een boeket krijgt met bloemen van verschillende vormen, afmetingen en kleuren.

Conclusie.

Er zijn zoveel mooie trouwboeket ideeën, en een geweldig trouwboeket is een geweldige manier om je liefde en dankbaarheid te uiten aan je verloofde. Als je van plan bent om een echt boeket te gebruiken in plaats van nepbloemen, wil je er zeker van zijn dat ze watervriendelijk zijn, terwijl ze er toch aantrekkelijk en vers uitzien. Je kunt ook bloemen gebruiken die levendiger zijn in het seizoen van je bruiloft, of die kleurrijker zijn dan andere bloemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.